ARAG ProRechtPolis

Complete particuliere rechtsbijstandverzekering. Voorkom onverwachte kosten bij conflicten over onder andere verkeer, aankopen, wonen, inkomen en vermogen.
De meest complete rechtsbijstandverzekering van ARAG

 

  • Geen eigen risico, ruimere vergoedingslimiet
  • Het hele gezin verzekerd
  • Altijd toegang tot de juridische helpdesk van ARAG

Basisdekking al vanaf € 7,28 per maand
Laat u goed adviseren. Neem hiervoor contact op met ons op.

 

Passend bij uw situatie en wensen

Stel uw rechtsbijstandverzekering samen naar uw eigen wensen met de volgende modules:

Basismodule verkeer

Als u als automobilist deelneemt aan het verkeer bent u verplicht verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Toch kan het soms nodig zijn een jurist in te schakelen. Voor de juiste afhandeling van de schade, bij het verweer tegen een vervolging wegens dood of letsel door schuld, of bij invordering van uw rijbewijs. Deze rechtsbijstand is gedekt in de module Verkeer. De rechtsbijstandverzekering geldt overigens ook voor de inzittenden en gevolmachtigd bestuurder.

Ook buiten het voertuig verzekerd

Bedenk dat u ook iets kan overkomen op een andere plek dan in uw auto. Als u gewoon op straat loopt of fietst. Of in volle afdaling van de skipiste. Als enige deelname aan het verkeer, waar dan ook ter wereld, leidt tot een conflict, dan is juridische ondersteuning verzekerd met de module Verkeer.

Module Consument & Wonen

Iedereen die wel eens een miskoop deed of een onterechte rekening kreeg, weet dat de oplossing van zo'n probleem heel wat voeten in de aarde kan hebben. De leverancier weigert mee te werken, stuurt steeds nieuwe aanmaningen of schakelt zelfs een incassobureau in. Goede juridische raad is duur. Met een rechtsbijstandverzekering bent u altijd verzekerd van rechtshulp. Niet alleen in Nederland, maar in alle landen van de Europese Unie.

Kopen en contracten

U staat er misschien niet bij stil, maar u sluit in uw leven vele tientallen contracten af. En vaak zonder alle voorwaarden tot in detail te bestuderen. Zo heeft u abonnementen op water, gas, elektriciteit, telefonie, internet, magazines en verenigingen. En elke aankoop via internet is óók een contract, waarbij de kans bestaat dat de leverancier de overeenkomst of afspraak niet (voldoende) nakomt. Bij conflicten zonder rechtsbijstandverzekering kiezen mensen vaak eieren voor hun geld. De drempel om naar een advocaat of rechtswinkel te stappen is te hoog. Bent u wél verzekerd voor rechtshulp? Dan kunt u altijd rekenen op professionele juridische bijstand en gratis telefonisch advies van een ervaren jurist.

Wonen en (ver)bouwen

Een van de belangrijkste bronnen van (vaak kostbare) conflicten is het eigen huis. Dat begint al bij de aankoop. Denk aan verborgen gebreken of andere onenigheid. Aan verbouwingen die verkeerd aflopen en onwillige aannemers. Daarnaast krijgt u wellicht te maken met buren, erfafscheidingen, overhangende boomtakken en parkeerproblemen (ook voor uw tweede woning in Nederland). Steeds weer met het risico dat het geschil zich niet zonder rechtshulp laat oplossen. In al dit soort gevallen is een goede rechtsbijstandverzekering een hele zorg minder.

Module Inkomen

Bent u betrokken in een arbeidsconflict of stopt uw uitkering? Ook in uw relatie met uw werkgever, pensioenverstrekker of uitkeringsinstantie kunt u om juridische hulp vragen met een rechtsbijstandverzekering. Dit soort situaties gaan over uw levensonderhoud waardoor snel effectieve stappen ondernomen moeten worden. De module Inkomen kan het verschil maken bij het oplossen van een conflict in uw voordeel.

Module Fiscaal & Vermogen

Naast de al uitstekende vergoedingen voor rechtsbijstand biedt de ProRechtPolis® ook dekking voor fiscaal- en financieel-juridische kwesties. Bijvoorbeeld bij geschillen rond effectentransacties en conflicten met vermogensbeheerders of financieel adviseurs.

Plus belastingaanslagen

Krijgt u een in uw ogen te hoge belastingaanslag en is uw bezwaar hiertegen afgewezen? Ook het verweer tegenover de fiscus valt onder de dekking van de ProRechtPolis®. U kunt hierbij terugvallen op de expertise van onze eigen fiscaal juristen, met grote ervaring bij de ondersteuning van vermogende cliënten.

Plus uw tweede huis in de Europese Unie

Rechtsbijstand bij juridische problemen rond aanschaf, verkoop en gebruik van een tweede huis is inbegrepen in de dekking. Inclusief problemen met makelaars, nutsbedrijven, gemeentelijke en overheidsinstanties en buren. Zaken die niet alleen tot grote onrust en rompslomp kunnen leiden, zeker bij een vakantiehuis buiten Nederland, maar met ook mogelijk vervelende financiële consequenties. ARAG helpt u in het buitenland met een vergoeding tot wel €50.000,- van de juridische kosten, en met een sterk internationaal netwerk betrouwbare juridisch adviseurs. Een hele zorg minder.

Plus mediation bij echtscheiding

Ook wanneer u en uw partner het samen eens zijn om uit elkaar te gaan, biedt ARAG hulp. Door te bemiddelen in de vorm van mediation bij het maken van afspraken over het beëindigen van het huwelijk of het geregistreerd partnerschap.

Meer informatie over deze verzekering vindt u verder op deze pagina. De polisvoorwaarden beschrijven de dekking van de verzekering exact.

Laat u goed adviseren. Neem hiervoor contact op met ons op.